Direktlänk till inlägg 23 februari 2009

linda skugge lever ju i en egen värld.

Av stajna - 23 februari 2009 13:38

Läser Linda Skugges blogg just nu (förstår inte varför, för jag blir så förbannad) och hennes man är ju fortfarande skriven på samma adress som hon är. Mitt i en seperation? Jamen då borde väl han flytta snart eller hur och fixa adressändring också? Eller bor han på ett hotell eller hos en kompis? Då kanske det är lite svårt att ta hand om barn?


Jag hade också flytt om jag insåg (till slut) vilken hagga hon är. Jag hatar väsntermänniskor som jag tidigare sagt, feminister också. Trångsynta och självupptagna människor.


Lindas jobb är ju att blogga för Amelia, säkert är det en del av hennes image att vara 1. en BITTERFITTA 2. Hatisk mot alla som är yngre än henne 3. Hatisk mot alla som är unga, framgångsrika och utan barn, låter mer som hon ångrar sitt val av att prutta ut 3 ungar (oj, vad jobbigt, kanske bäst att adoptera bort dom så jobbigt det är!!!)


För ingen tvingade henne till att göra det. Finns tusentals av mammor ute i Sverige som har 3 barn och som inte sitter och använder det som en orsak att starta ett bloggbråk med en person som faktiskt inte gjort något illa. Ebba von Sydow är kanske inte den mest ultimata förebilden, men har hon sagt att hon vill vara en? Varför riktas alltid all kritik mot Ebba? Är det för att hon är framgångsrik, duktig på det hon gör, ung, förälskad i livets fina "ytliga" saker som kläder, väskor, skor och sånt som hon faktiskt har råd att lägga pengar på för att hon har lyckats i livet? Men nej, när hon klagar över att det är jobbigt, då får hon skit för det av en bitter 3 barns mamma i Sollentuna i ett radhus som önskar att hon vore 28 igen och inte hade barn.


Min mormor uppfostrade 6 barn uppe i Norrlands skogar, när morfar var ute och jobbade i skogen. Det är kanske något Linda Skugge ska prova på, sitta i ett hus avlägset från civilisationen på 40, 50 och 60-talet, vara tvungen att jaga maten och odla den själv. Och du har inte tid att jobba, 4 barn ska iväg till skolan, 2 barn ska stanna hemma för det finns inget dagis. Dom där 4 barnen går i en skola 10 mil bort och måste upp kl 05.00 för att ta en buss.


Det skulle Linda Skugge förmodligen kollapsat av med tanke på hur joooobbigt det är att ta hand om 3 barn i ett modernt samhälle med välling, dagis, dagmamma, skola som ligger inom några kilometers avstånd, barnflickor att anställa (ja, hon har väl tydligen råd med det eftersom hon tar hand om sig själv, en bil, ett hus OCH 3 barn med sin lön som hon säger?).


Min slutsats är: Hon är bitter över sitt liv och måste ta ut det på unga tjejer. Synd om henne som har sitt levebröd på att smutskasta andras liv för att hon själv är missnöjd över hennes egna.


Skriv något positivt och roligt istället, som gör läsarna GLADA. Men nej, dom är ju (förutom jag  som tillfälligt är inne där) lika bittra, gamla och fula. Hmm, är hon en bra förebild som skriver "Tränar som fan för att bli skitsmal"? Ja, bara för såna som är som henne, alltså igen, bittra 35 åringar som ångrar sitt val i livet. För en gång satt dom väl och klagade till sina män hur jobbigt jobbet är, hur pressade dom känner sig över att lyckas i livet? Eller har dom aldrig lyckats, har dom bara skaffat barn med sin man? Ja, så måste det vara.


Kan inte såna här människor bara gå och gräva ner sig eller flytta nånstans där dom inser hur riktiga livet är? Alla har barn, det är ingen nyhet.

 
 
Ingen bild

ul

23 februari 2009 19:13

Hej! Vet inte riktigt hur jag hamnade här men måste försvara Linda skugge för är det nåt hon gör så är det att uppmuntra och stötta unga tjejer. Dessutom tolkade jag hennes inlägg mot Ebba snarare som att man INTE ska gnälla. Hon har tre barn...et c med allt vad det innebär och rekommenderar folk som gnäller just att skaffa ett liv med barn eftersom man får perspektiv på tillvaron och inte bryr sig om onödigt ältande och gnällande som att känna sig missnöjd med sig själv.
Linda är för övrigt uttalad högersympatisör.
Och varför hatar du feminister? En feminist i min tolkning är nån som vill att män och kvinnor ska ha lika rättigheter och möjligheter och som ser sig omkring i världen och ser att det inte ser ut så och vill ha en förändring. Så sent som förra århundradet fick kvinnor i sverige inte rösta, inte gå på universitetet, fick våldtas av sin man et c. Tror inte att ALLT har rättats till sedan dess. Ta t ex löneskillnaderna. Och titta i många andra länder - utländska kvinnor kommer till sverige för att abortera flickfoster eftersom flickor inte är värda nåt och förväntas få ett dåligt liv i många länder.
Bara några reflektioner så här en måndagskväll. Kram Ulrika

 
Ingen bild

stajny

23 februari 2009 19:22

Jag hatar feminister för att jag anser att alla borde vara humanister istället. Alltså, jämlikhet för både män och kvinnor. Att fokusera på ena könet i olika frågor är inte jämlikhet. Jag är en ung tjej och inget hon gör uppmuntrar mig, men kanske likasinnade som hon. Jag tror dock att Skugge har skapat en debatt/bloggbråk som inte är befogat då hon själv gnäller om något kvinnor gjort i tusentals år och hon är långt ifrån unik. Och att sitta och klaga på Ebba som försöker göra något positivt med sin position är bara fegt.

 
Ingen bild

maria

23 februari 2009 19:28

Lite kul att du kallar Ebba von sydow ung :) jag är lika gammal som hon och känner mig lastgammal.

 
Ingen bild

stajny

23 februari 2009 22:36

28 tycker jag är ungt :)

 
Ingen bild

attak

15 maj 2010 23:24

Märkligt att yngre kvinnor säger att dom hatar feminismen? Var tror ni, unga kvinnor, att ni hade varit om inte feminismen funnits? Kvinnor idag slipper bli satta under förmyndare i skepnad av en man. Vi får rösta, p-piller, abort, arbeta, studera, det är olagligt att våldta och misshandla oss i våra egna hem, vi får lön även om den inte ännu är uppe i männens nivå osv, osv. Ni unga tjejer skördar nu frukterna av feminismens mödosamma arbete men väljer att rata den? Varför? Rädda för mäns ogillande? Eller vad handlar det om? Tror ni att män någonsin har skrikit sig hesa på barrikaderna över orättvisor som drabbar och drabbat kvinnor?? Kommer aldrig att göra heller. Ni borde läsa böcker om kvinnors historia genom tiderna och förstå hur era liv kunde sett ut om inte feministerna funnits. Vi kvinnor ska vara tacksamma och stödja feminismen. Det finns nämligen ingen annan som ser till våra rättigheter.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av stajna - 28 april 2009 14:00

Äsch, jag hoppas på att en viss copycat (du vet vem du är, ser jag ett ord, uttryck eller min stil som du fortsätter sno kommer jag vidta åtgärder) vid namn bajskorv inte läser min gamla blogg längre.   Klicka här för att komma till min nya blogg! ...

Av stajna - 7 april 2009 23:08

Sluta blogga här, har flyttat bloggen till ett förhoppningsvis avlägset ställe där en viss copycat inte når den. Åååå, men ack så fin min blogg blev till slut här. ...

Av stajna - 7 april 2009 13:47

  Sötaste kläderna från Monki, självklart har jag kollat upp att det finns flera Monki affärer i El Stockholmo, så alla ska få en razzia över sig i form av mig i jakt på allt det här! ...

Av stajna - 7 april 2009 13:15

Sitter i sovrummet framför en större skärm, med riktigt tangentbord och en riktig mus. Med sladd!   Har hållt på och pillat med mitt nya projekt ett tag nu, kunde knappt sova för jag var så exalterad och spänd. Det enda som behövs nu är: att min lön ...

Av stajna - 5 april 2009 19:49

  Idag har varit en bra dag. Vi satt mest hela dagen i soffan med våra mini bärbara och snackade affärer. Vi har båda så mycket idéer, bra idéer. Skitbra idéer rent utsagt.   Ikväll ska jag pilla med en ny grejj, fast nu blir det middag + wipeout på ...

Presentation

Omröstning

Vem är du som läser min blogg?
 Förbipasserande
 Din mamma!
 En likasinnad
 Din granne
 Någon som hatar diiig!
 Vet inte vem jag är
 En av dina homies!
 Kissie, och jag vill bli brunett! Hur gör man?!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards