Direktlänk till inlägg 20 februari 2009

vid 30 måste du skaffa villa, volvo och vovve. sen massa barn. sen ha ett framgångsrikt jobb.

Av stajna - 20 februari 2009 13:28

Läste i kommentarfälten på Ebba von Sydows blogg, om att Linda Skugge skrivit om Ebba i sin blogg. Läste inläggen och trodde först att dom var ett skämt. Men sen, hon måste vara seriös? Är man så bitter vid 35 och tre barn, är det ju om något avskräckande.


Skrev detta till tanten, återstår att se om hon svarar på mitt mail. Blev bara så fundersam över inlägget.


Hej,


Läser för tillfället din blogg och kände för ett skicka iväg ett mail om vad jag tycker (det går inte att kommentera så jag kände mig tvungen) och kan ärligt säga att dina påhopp är något som hör hemma i mellanstadiet. Svensk avundsjuka?


För mig är Ebba Von Sydow inte är en förebild och jag anser att kritik kan vara konstruktiv. Däremot så tycker jag att hon gör sitt jobb bra, lyfte upp en hel tidning efter Charlotta Flinkenberg och väljer att inte inkludera för mycket av sitt privatliv i bloggen.


Men du valde själv att skaffa barn och Ebba och många andra väljer att leva sitt liv först innan barnen kommer. Tusentals män gör så, varför kan inte Ebba leva sitt liv som framgångsrik chefredaktör och bloggerska utan att få påhopp från någon som bara utmärker sig själv som bitter och avundsjuk över att hon själv inte valde att skaffa barn senare i livet?

Min far fick mig när han var 36 år gammal på 80 talet, vilket mycket väl betyder att han sprang runt på krogar och levde ungkarslivet länge.


Varför bara hoppa på Ebba? Sofi Fahrman närmar sig väl 30 strecket eller är väl 30 och är långt ifrån villa, volvo, vovve och springer fortfarande runt på Stureplans klubbar och gör det hon vill göra. Familjelivet är heller inte för alla, och är också en mognadssak.


Att skriva blogginlägg om andras liv och hur dom lever, hur har du tid med det om du nu har 100 krönikor att skriva, åka till Coop 5 dagar i veckan och ta hand om barnen och sen slutligen, ta hand om dig själv?


Sjukt att på 2000 talet får inte kvinnor leva som dom själva väljer, men män som lever samma liv är det inget prat om. Jag vet inte om du läser det här eller tar åt dig men att skaffa barn är en rättighet, ingen skyldighet i livet. Annars kan du söka dig till Ensam Mamma Söker och skaffa dig en partner som inte har problem med 3 barn och gärna ställer upp.


Mvh

/Stina, 80-talist som inte sover på en jysk madrass men på en Hästens



 
 
vivi

vivi

20 februari 2009 14:34

Sicket bra inlägg du skrev!!! Själv är jag på god väg mot både 30 och villa ;) men livet bli vad man gör det till... man gör VAL så du har så rätt så !!
Känner dock igen bitterheten från min 36 åriga syster (skvallra inte att jag sa det där) :) en slags bittehet över att livet inte blev som man tänkt sig och att du tappat dig själv och bara blivit en "mamma" .... men att klaga på andra för sina egna val är fegt och som du skriver, omoget! :)

http://www.missvivis.bloggagratis.se

 
Ingen bild

stajny

20 februari 2009 14:56

Tack :)

Ja, jag är då långt ifrån både 30 och villa men kommer komma dit så småningom. Som du säger, livet blir vad man gör det till, så sant. Klaga är okej, men klaga på andra känns fegt.

 
Ingen bild

Fredrika

21 februari 2009 11:40

Stina! Förvånas över din okunnighet vad gäller Ebba von Sydow. Hon fullkomligt körde ju VR i botten under sin tid där som chefredaktör och fick hela redaktionen att sluta pga sitt egotrippade regemente. Inte förrän hon slutade och Louise Bratt tog över hejdades det fria fallet av nedgång i försäljningen. Hon är en vilja-men-inte-kunna-typ som bara lever på sitt yviga munväder och pappas pengar.

 
Ingen bild

Emma

21 februari 2009 17:02

Riktigt bra inlägg, tycker du har rätt i det du skriver! Av någon anledning är det alltid lättare att hoppa på Ebba än många andra motsvarande, tex Sofi som du själv nämnde.

Till Fredrika: Minst lika många slutade när Louise Bratt började, det brukar bli så då det kommer ny chef, ett bra tillfälle att gå vidare! Skillnaden är att det skrevs om när det hände Ebba, men inte Louise...

 
Ingen bild

stajny

22 februari 2009 21:28

Det är min personliga åsikt om hur tidningen sköttes, Ebba lyfte upp den och gjorde den fräsch och ung. Innan tilltalade den bittra, överviktiga 30+ och allt man kunde läsa om var bensmala kändisar och hur "riktiga" kvinnor med "kurvor" var stolta över sina bilringar och sin storlek 50.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av stajna - 28 april 2009 14:00

Äsch, jag hoppas på att en viss copycat (du vet vem du är, ser jag ett ord, uttryck eller min stil som du fortsätter sno kommer jag vidta åtgärder) vid namn bajskorv inte läser min gamla blogg längre.   Klicka här för att komma till min nya blogg! ...

Av stajna - 7 april 2009 23:08

Sluta blogga här, har flyttat bloggen till ett förhoppningsvis avlägset ställe där en viss copycat inte når den. Åååå, men ack så fin min blogg blev till slut här. ...

Av stajna - 7 april 2009 13:47

  Sötaste kläderna från Monki, självklart har jag kollat upp att det finns flera Monki affärer i El Stockholmo, så alla ska få en razzia över sig i form av mig i jakt på allt det här! ...

Av stajna - 7 april 2009 13:15

Sitter i sovrummet framför en större skärm, med riktigt tangentbord och en riktig mus. Med sladd!   Har hållt på och pillat med mitt nya projekt ett tag nu, kunde knappt sova för jag var så exalterad och spänd. Det enda som behövs nu är: att min lön ...

Av stajna - 5 april 2009 19:49

  Idag har varit en bra dag. Vi satt mest hela dagen i soffan med våra mini bärbara och snackade affärer. Vi har båda så mycket idéer, bra idéer. Skitbra idéer rent utsagt.   Ikväll ska jag pilla med en ny grejj, fast nu blir det middag + wipeout på ...

Presentation

Omröstning

Vem är du som läser min blogg?
 Förbipasserande
 Din mamma!
 En likasinnad
 Din granne
 Någon som hatar diiig!
 Vet inte vem jag är
 En av dina homies!
 Kissie, och jag vill bli brunett! Hur gör man?!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Skapa flashcards